Vivik fik en uddannelse og en drøm

20-årige Vivik er en af de mange drenge, der har fået en håndværkeruddannelse gennem Aktion Børnehjælps fadderskabsprogram.

8jan2

 På billedet viser Vivik et brev fra sin danske fadder, som har støttet hans uddannelse og ophold på CODEP tekniske skole.

Vivik kommer fra en fattig familie. Faderen kører rickshaw, og moderen sælger hjemmelavet mad på banegården i den by, hvor de bor. Familien bor i et lillebitte hus med to små værelser. Viviks forældre, hans to søskende og han selv deler de to værelser med en lille flok høns, som bidrager til familiens økonomi.

Da Vivik afsluttede folkeskolen drømte han om at blive revisor, men det havde familien ikke råd til.  Da han fik muligheden for at få en plads på CODEP tekniske skole gennem fadderskabsprogrammet, greb han muligheden med det samme. Viviks familie bor langt fra skolen, men gennem uddannelsesfadderskabet fik han mulighed for at bo på skolen under hele uddannelsen. Vivik blev færdig som maskinarbejder i juli sidste år.

Vivik var glad for at gå på skolen. Han sugede alt det nye til sig, og ved at snakke med besøgende udlændige lærte han en hel del engelsk, mens han gik på skolen.

For mig var det en kæmpe mulighed at komme ind på skolen og få en uddannelse. Jeg bliver aldrig revisor, men jeg er sikker på, at jeg nok skal blive ingeniør. Jeg håber, at jeg en dag kommer til at arbejde i udlandet og helst i Danmark”, fortæller Vivik.

Da Vivik var færdig med skolen og ventede på at få sit svendebrev, gik han i gang med at sælge bogpakker og leksika ved at gå fra dør til dør. Det viste han sig hurtigt at være rigtig god til. Efter han fik sit svendebrev fandt han et godt job som maskinarbejder i en stor virksomhed i Chennai. Når han har fået mere erfaring, vil han gerne læse til ingeniør på aftenskole, så han kan arbejde om dagen.

Du kan læs mere om skolen her og om uddannelsesfadderskaber her.

No comments yet.

Skriv et svar