Drømmeskolen

Undervisningen i de offentlige skoler i Indien er af meget ringe kvalitet, og de fattige familier har ikke råd til at sende deres børn på de dyre, privatskoler. For mange fattige er drømmen om en god uddannelse, derfor umulig. Derfor arbejder Aktion Børnehjælp for at sikre, at der også er gode grundskoler for Indiens fattige befolkningsgrupper.

collagedrømme

Et lokalt initiativ

testrr

Én af disse skoler er Drømmeskolen, som blev bygget i 2009 efter ønske fra lokalbefolkningen. Skolen blev bygget med lokal støtte og er målrettet områdets fattige og udsatte børn.  Skolen er gratis for de allerfattigste, mens dem der har råd betaler et lille beløb for at gå i skole.

En skole med visioner

Skolen startede med 4 klassetrin og har i dag BH -5. klasse og to børnehaveklassetrin. Der går 270 børn på skolen.

Drømmeskolen lægger vægt på at styrke børnenes selvtillid og håb for en bedre fremtid.  Skolen arbejder også målrettet på at give børnene en grundskoleuddannelse, som er konkurrencedygtig medtestr den de dyre privatskoler tilbyder. Udover at undervise i de obligatoriske fag udbyder skolen også fag som engelsk og IT. Målet er at give de fattige så gode muligheder som muligt når de skal læse videre eller søge job.

I efteråret 2013 fik Drømmeskolen et nyt computerrum med nye computere, hvor alle elever ugentligt får undervisning i at bruge computerne. På længere sigt er målet at inkludere IT i skolens andre fag.

Skolegang er en menneskeret

Udover at tilbyde en god grundskoleuddannelse arbejder skolen også på at bevidstgøre lokalbefolkningen om vigtigheden af at sende deres børn i skole. Skolen afholder informationsmøder om børns rettigheder og forældrene kan få hjælp til at søge offentlig støtte til skolegang og videreuddannelse.

Støt projektet og giv børnene en bedre fremtid

STØT SKOLEGANG I INDIEN

Læs mere om projektet 

Samarbejdspartner – Cecowor

På besøg på Drømmeskolen, marts 2013

Drømmeskolen anno 2012 – fremgang og udfordringer

Drømmeskolen får et kæmpe løft (2012)