Historier om nuværende fadderskabsbørn

Sheala, 14 år

sheala

Sheala og hendes mormor

I en lille landsby syd for Vellore, omringet af rismarker, bor Sheala Vincy sammen med sin mormor og morfar i et lille murstenshus. Begge hendes forældre er døde af en alvorlig sygdom. Faren døde, da Sheala Vincy var 3 år gammel, og moren døde for nylig.

Efter tabet blev Sheala Vincy meget deprimeret og havde svært ved at fokusere. Hun har ingen onkler og tanter, der kan tage sig af hende eller hjælpe finansielt, så hendes mormor og morfar har taget hende under vingen.

Mormoren arbejder som kuli i marken og tjener på en gennemsnitlig dag omkring 8 kr. på det opslidende arbejde. Morfaren er blevet blind som følge af grå stær og kan ikke arbejde. I stedet tager han sig af familiens ko som de kan sælge to ud af tre liter fra om dagen og dermed tjene lidt ekstra penge.

Familien er tydeligvis præget af sorg efter tabet af Sheala Vincys forældre, men mormoren fortæller, at efter Sheala Vincy blev fadderbarn for tre år siden, blev der mere overskud i familien, hvilket også har fået Sheala Vincy til at lyse mere op og stille komme ud af sin depression.

Nagalakshmi, 13 år

nagalakshmi-300x200

Nagalakshmi og hendes bedstemor Padma

Nagalakshmi bor i et ulovligt opført hus i Samiyar Thottam slummen i Chennai med sin bedstemor, Padma. Begge forældre døde, da Nagalakshmi var 3 år gammel, efter en længere periode med sygdom.

Nagalakshmi har fire brødre, men da bedstemoren ikke havde mulighed for at tage sig af alle børnene bortadopterede hun tre af drengene og beholdt Nagalakshmi og hendes storebror på 21 år. Storebroderen er maler, men har sjældent arbejde og er for det meste hjemme. Bedstemoren har gangbesvær og kan næsten ikke gå, så hun er arbejdsløs. Hendes ankler er tynde som kviste.

Bedstemoren har en søn, som er til stor hjælp finansielt – det er grundet hans månedlige bidrag, at de kan overleve. Han er byggearbejder, men faldt for en måned siden ned fra et stillads og brækkede begge ben. Han har været sengeliggende lige siden og ligger på gulvet inde i bedstemorens lille hus. Så længe sønnen er syg lever de på andres nåde.

De har familie nogle kilometer væk, som giver dem mad, så bedstemoren må trods sit gangbesvær gå den lange tur for at brødføde familien. Fadderskabet gør selvsagt en stor forskel for denne familie.