Jeg er frivillig i Aktion Børnehjælp fordi….

Sally Bergh Palmvig er 28 år, bor i København og er til dagligt ansat som projektleder på Alternativets DIPD-projekt i Nepal. Et projekt der har til formål at opbygge en demokratisk kultur internt i partiet Naya Shaki Nepal. Sally har været frivillig i Aktion Børnehjælp siden 2014, hvor hun i et halvt år også arbejdede som praktikant. Hun fortæller her om, hvorfor hun er frivillig i Aktion Børnehjælp.

Jeg vil være med til at omsætte midlerne til resultater

Jeg har arbejdet frivilligt i mere end 10 år, alle mulige forskellige steder. Det med at arbejde frivilligt er faktisk aldrig noget, som jeg har tænkt så aktivt over – jeg har bare gjort det, fordi jeg ikke kunne lade være. Jeg har altid været drevet af en nysgerrighed og en lyst til at tage del i de der seje initiativer som foregår der, hvor jeg har været frivillig. Det var ikke helt nok for mig at være tilskuer til en koncert eller festival, jeg ville med ind i maskinrummet og arrangere dem og afvikle dem. Og senere da jeg begyndte at interessere mig for udvikling og menneskerettigheder, var det ikke helt tilfredsstillende nok for mig at betale penge til organisationerne. Jeg ville også forstå hele den verden og være med til at omsætte midlerne til resultater. Og allerhelst også møde de mennesker det hele handler om, hvilket jeg fik mulighed for i min praktik hos Aktion Børnehjælp.

Mit hjerte banker for Aktion Børnehjælps projekter og partnere

Den største drivkraft for mig i mit frivillige engagement er, at mit hjerte banker for Aktion Børnehjælps projekter og partnere. Jeg vil gerne gøre en livsforandrende og værdiskabende forskel for nogle af Indiens fattigste børn. I forbindelse med min praktik besøgte jeg det børnehjem og den skole som jeg er partneransvarlig for, og jeg mødte den familie, som driver det hele. Nogle meget dedikerede, passionerede, hjertelige og inspirerende mennesker som har et helt system imod sig, og alligevel tager de kampen op og gør en reel forskel for flere hundrede børn i lokalområdet. Børn som ellers aldrig var kommet i skole, men som takket være denne familie får en uddannelse og chancen for at tage vare på sig selv og deres familie samt mulighed for at drømme om fremtiden. Alle børn fortjener at drømme, men i Indien er det kun de privilegerede børn som kan gøre deres drømme til virkelighed.

Frivillighed var en styrke, da jeg skulle søge job

Det har også haft betydning for mit engagement som frivillig, at det ofte var muligt på relativt kort tid at få et stort ansvar og prøve kræfter med mange af de ting jeg synes var interessante og/eller som jeg forbandt med et drømmejob. Det skete i særdeleshed hos Aktion Børnehjælp. Så jeg har både betragtet det som en chance for at være med ”der hvor det gik ned”, tilegne mig viden og erfaring og teste mine interesser af i praksis. Det var først meget sent i mit uddannelsesforløb, at man begyndte at tale om CV optimering, så selvom jeg oplevede at det blev en styrke for mig at have været frivillig da jeg blev færdiguddannet, så har det aldrig været CV optimering, som var min drivkraft for at involvere mig. Det betyder mere, at man ofte møder nogle enormt cool og passionerede folk i frivillig miljøerne. Det er jo også sådan noget som gør, at man glædeligt krydser byen en mandag aften i regnvejr for at tage til et 3 timers møde om gennemgang af rammebevillingen ovenpå en 8 timers arbejdsdag.

Comments are closed.