Ambassadører

Aktion Børnehjælp arbejder for at udsatte børn i Indien kan få en uddannelse, så de kan skabe sig en bedre fremtid. Vi er meget glade for, at vores ambassadører er med til at støtte op om denne sag. Gennem deres smittende engagement i sociale forhold er de med til at sætte fokus på Aktion Børnehjælps vigtige arbejde for at forbedre livsvilkårene for udsatte og marginaliserede børn i Indien. Det er vi meget taknemmelige for.

Sidsel Lieknins Vestertjele

Sidsel V beskåret

Sidsel Lieknins Vestertjele læser til lærer i Århus og skriver musik. Hun har stor interesse for globale forhold og uddannelse med særligt fokus på Indien, hvor hun selv er adopteret fra.

De fleste kender Sidsel fra X-factor, hvor hun deltog i år 2009.

Aktion Børnehjælps dedikerede arbejde for dem, der ikke har samme muligheder og ressourcer som andre ramte mig personligt. Som adoptivbarn fra Indien har jeg altid ønsket at kunne anvende noget af det, jeg selv har opnået i mit liv og give tilbage til mit oprindelsesland. Ønsket om at hjælpe andre, tror jeg, er et grundlæggende behov for mange. Dette har jeg selv oplevet som et tilbagevendende tema i mit liv: både som lærerstuderende og i min musik. Jeg er derfor meget beæret og bevæget over at være en del af denne organisation.

Manu Sareen 

Manu Sareen er født i 1967 i Punjab i Indien, men flyttede som 3-årig til Danmark sammen med sin familie.

Manu Sareen er uddannet socialpædagog og har i den forbindelse arbejde med bl.a. minoritetsbørn og unge samt udsatte kvinder. Han er tidligere minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (fra 3. februar 2014 til 28. juni 2015). Han er desuden forfatter til børne- og fagbøger hhv. serien Iqbal Farooq og bogen Når kærlighed bliver til tvang.

I forhold til andre organisationer er Aktion Børnehjælp en lille organisation – og en organisation med hjertet på det rette sted. Den fortjener derfor meget mere opmærksomhed. Organisationen udviser et kæmpe engagement og har nogle kerneværdier, som jeg kan identificere mig med. Især værdier som mangfoldighed, frisind og hjælp-til-selvhjælp, og ikke mindst den ydmyghed omkring Indien, og den ydmyghed der udvises omkring det at hjælpe Indiens udsatte og marginaliserede børn. Kort sagt, vil jeg gerne repræsentere den hæderlighed, som er så essentiel for arbejdet i organisationen.

Cilja Sareen

Cilja til hjemmesiden

Cilja Sareen er datter af Manu Sareen. Hun er 18 år og går i 3.g på Gefion Gymnasium i København på den samfundsvidenskabelige linje.

Cilja Sareen har altid haft en stor kulturinteresse, særligt på grund af hendes fars indiske baggrund. Hun har tidligere rejst rundt i Indien, hvor hun bl.a. oplevede fattigdommen. På baggrund af hendes stærke oplevelser ønsker hun at hjælpe dem, der kommer fra dårligere kår, med at få bedre muligheder i livet.

Aktion Børnehjælp er en organisation, som har behov for mere synlighed og opmærksomhed omkring det vigtige arbejde der udføres. Det er en organisation der gør rigtig mange gode ting, som jeg også har fået bekræftet på min rejse til Indien, hvor jeg besøgte Aktion Børnehjælps projekter. De mennesker, der arbejder i Aktion Børnehjælp er virkelig passionerede og brænder for det de laver, og det vil jeg gerne være med til at hjælpe. Derudover bygger organisationen på nogle medmenneskelige værdier, såsom at hjælpe de, der lider mest, og det er virkelig nogle aspekter, jeg ønsker at repræsentere som ambassadør for Aktion Børnehjælp.